Weg met die vlooien

Weg met die vlooien

In Nederland leven miljoenen honden als huisdier bij de mens. De hond geeft een mens liefde, gezelschap en beweging want hij moet er een paar keer per dag echt uit. En dat geeft voor sommige baasjes ook weer extra sociale contacten als ze op het uitlaatveld andere hondenbaasjes tegenkomen. Een hond is een lief en fijn huisdier waar je je enorm aan kan hechten en die vaak echt deel uitmaakt van het gezin. Foto’s van de viervoeters zijn vaak in een album of aan de muur te vinden net als de foto’s van andere familieleden. En de hond beloont al die liefde met een onvoorwaardelijke trouw aan het baasje. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen in die eenzame Coronatijd kozen voor een hond als huisgenoot. De hond heeft zo heel wat eenzaamheid voorkomen. Maar hoe leuk een hond ook is: hij komt zelden alleen. Een beruchte bewoner van de hond zijn vlooien. Daar ben je als mens niet blij mee, maar een hond kan er ook gek van worden. Het is dus zaak vlooien zoveel mogelijk te voorkomen. Hieronder lees je hoe.

Vlooien hond: gekmakend

Google op vlooien hond en je ziet dat vlooien een veelvoorkomend probleem zijn. Vlooien zijn nauwelijks zichtbare insecten die leven van bloed. Ze houden van warme plekken tussen haren waar ze ook hun eitjes afzetten. De vlo veroorzaakt heel veel jeuk. Dit komt doordat ze bij het bijten in de huid een stofje afgeven dat die jeuk veroorzaakt. De jeuk kan echt gekmakend zijn voor een dier en als je dus zet dat je hond veel krabt, dan is het belangrijk je hond te controleren op vlooien. Hoewel de vlooien zelf moeilijk zichtbaar zijn, kun je aan de huid van je hond wel goed zien of hij vlooien heeft. Rode, vurige plekjes kunnen wijzen op vlooien. Wees je er daarnaast van bewust dat als de hond vlooien heeft, ze zich inmiddels ook door het huis verspreid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede middelen om vlooien te bestrijden.

Bestrijden van vlooien

Er zijn vele manieren om vlooien te bestrijden. Vlooiendruppels is een van de meest effectieve middelen. Daarmee voorkom je vlooien. Het middel werkt zo’n vier weken en is makkelijk aan te brengen. Ook een vlooienband is veilig en effectief en datzelfde geldt voor een vlooienshampoo. Kortom: een vlooienprobleem is snel opgelost. Laat je hond er dus niet mee lopen, maar pak dat beestje aan!


Geef een antwoord