Floris van Bommel: functioneel en fashionable

Floris van Bommel: functioneel en fashionable

Yes! Zijn jullie ook zo blij? De warme zomermaanden zijn terug, en hoewel ‘April doet wat hij wil’, kunnen we alvast gaan inslaan voor de zomer. Koop lekkere fladderjurkjes bij de Zara, bikini’s bij H&M of Esprit, en natuurlijk goeie sneakers van Floris van Bommel. 
Op goeie sneakers moet je niet bezuinigen, want het is zo belangrijk dat je in de heerlijke zomermaanden al dansend, wandelend en feestend de dagen doorkomt. Mensen zijn geneigd lekker de fiets te nemen of de Nederlandse benenwagen, en op hoge hakken gaat dat altijd zo lastig. Ook zijn hoge leren laarzen erg cute, maar ook heet! Daarom zijn sneakers zo’n uitkomst. Ze ademen, zijn comfortabel, en zien er ook nog eens stylish uit. Combineer sneakers met een jurkje, hoge jeans, pantalon op werk of een rokje voor een leuk festival effect. Alles kan met sneakers!

Zelf ben ik altijd een sneakerfan geweest. Ik hou van me comfortabel voelen, ik loop graag  een rondje door de buurt om bijvoorbeeld mijn middagkoffie te halen, of doe even snel boodschappen. Welke schoenen schiet je aan als je de hond gaat uitlaten, of wanneer het stortregent? Je sneakers! Deze zijn vaak water afstotend (en als ze dat niet zijn, zoals bij suede schoenen of sneakers van fluweel, dan kun je altijd nog een handige waterafstotende spray kopen). Op vakanties vroeger gingen wij altijd wandelen, en iedereen had dan zijn stevige waterafstotende bergschoenen aan. Grote sneakers met dikke veters en een zachte bedding, zodat je geen blaren kreeg. Een dikke rubberen zool zodat je die steentjes onder je voeten niet eens voelde, en een goede grip had op de grond. Tegenwoordig zien sneakers er natuurlijk veel modieuzer uit dan vroeger. Vroeger moesten ze vooral functioneel zijn; iedereen had immers goede schoenen om op te lopen nodig!

Tegenwoordig zijn de sneakers verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, stoffen, materialen en met allerlei versieringen. Hoge zool, lage zool, dikke veters, dunne veters, leer, nep leer, katoen, polyester, zelfs recycled sneakers zijn op de markt. Als jij ook door de bomen het sneaker bos niet meer kan zien, raden wij je aan even op de site van Floris van Bommel te kijken. Zo zie je alle schoenen bij elkaar en kun je goed onderzoeken naar wat voor schoen je op zoek bent, en welke schoen bij jou past. Een kleine tip; tegenworodig zijn witte sneakers niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar kies vooral wat bij jou past!


Geef een reactie