Huisdieren

Huisdieren

In de meeste huishoudens is wel een huisdier te vinden. Huisdieren zijn enorm geliefd. Van jong tot oud iedereen kan veel plezier aan een huisdier beleven.  Als je besluit om een huisdier aan te schaffen is het belangrijk om de voor en nadelen goed af te wegen. Een huisdier in huis is leuk maar brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Het is beter om dit vooraf te bedenken want na aanschaf kan je niet meer terug. Geef ook nooit een huisdier aan iemand cadeau. Het lijkt misschien leuk maar de ontvanger kan er misschien wel helemaal niet voor zorgen. Populaire huisdieren zijn: Vissen, katten, honden en knaagdieren.

Honden

In ons land leven bijna twee miljoen honden als huisdier. Ze worden niet alleen als gezelschapsdier gehouden maar worden ook ingezet voor professionele doeleinden. Te denken valt dan aan blindengeleidehonden, politiehonden en reddingshonden. In de loop der jaren zijn er veel verschillende rassen gefokt en daaruit zijn de meest uiteenlopende honden ontstaan. Honden zijn over het algemeen heel sociale dieren. Ze stammen af van de wolf en van nature zijn ze gewend om in groepjes te leven. Honden staan bekend om hun goede reukvermogen, ook hun ogen en oren zijn enorm goed ontwikkeld. De meeste honden hebben vlees als hun favoriete eten. Maar er zijn veel verschillende soorten hondenvoer verkrijgbaar: droogvoer, nat voer en diepvriesvoer. Online kan je de diverse mogelijkheden makkelijk op een rijtje zien. Bij Hills voeding kan je zelfs kiezen uit een uitgebalanceerd voedingsprogramma voor je hond. Naast de juiste voeding is het van belang dat je jouw hond goed verzorgd en regelmatig uitlaat en spelletjes met hem doet.

Katten

Ook de kat is een heel populair huisdier. Katten zijn relatief makkelijk te houden als huisdier en zijn daardoor voor velen een geschikt maatje in huis. Katten hebben echter net als honden ook voldoende aandacht en verzorging nodig. Bij katten kan je de keuze maken of je hem altijd binnen wil houden of ook naar buiten laat gaan. Als je kiest voor een binnen kat zorg er dan voor dat je kat in verschillende ruimtes in je huis kan komen. Katten krijgen graag meerdere keren per dag een kleine portie eten. Ook voor katten is een ruim assortiment Hills voeding te vinden. Katten zijn heel sociaal en worden graag geknuffeld. Het is wel mogelijk dat katten allergische reacties bij mensen veroorzaken die daar gevoelig voor zijn. Welk huisdier je ook kiest als je dit bewust doet dan zal je er veel plezier aan beleven.


Geef een reactie